Novosti

Kako da se ne prevarite – treći deo

Kupujući na internetu

Pisala sam već o stvarima o kojima treba da vodite računa kada kupujete preko internete. Pričala sam o proveri prodavca, o tome kako da shvatite o kakvom se kvalitetu radi kada je u pitanju sastav i debljina materijala. Možete to videti na linkovima ispod:

http://bit.ly/prevara_1

http://bit.ly/prevara_2

Postoji još jedan važan deo kada je u pitanju odeća, a to je određivanje veličine.

Kada biramo artikl koji želimo da kupimo u tržnim centrima, kod multinacionalnih kompanija, najčešće nailazimo na omanju knjigu etiketa. Tu imamo i do sedam različitih veličina, u zavisnosti od države kojoj su namenjeni.

Na ozbiljnim sajtovima date su mere za veličine. Nekada su one istaknute i vidljive, nekada ih moramo pronaći. U svakom slučaju i ako ne pronađete tabele veličina na sajtu uputno je kontaktirati proizvođača i tražiti da vam pošalje mere.

Najčešće se proizvođači odlučuju da stave obime ili poluobime (grudi, struka, kukova) i visinu osobe. To bi značilo da bi modeli koje birate trebalo da vam pristaju onako kako su proizvođači zamislili.

Mi smo se odlučili za drugačiji pristup. U našim tabelama veličina date su dimenzije odeće. Na osnovu toga da li volite uže ili šire modele, sami ćete odlučiti koji vam broj odgovara. Naša je preporuka da dimenzije iz tabele uporedite sa odevnim predmetom koji Vam je dobar po veličini i odgovara vašem stilu po širini i dužini.

Posebno smo kreirali tabele veličina za donje i gornje delove. Kod donjih delova su date po dve dimenzije za obim struka. Prva je kada lastiš nije razvučen, a drugi kada je maksimalno razvučen. Kod donjih delova je to bitno, jer kroz veću dimenziju (razvučen lastiš) moraju da prođu kukovi kako biste obukli trenerku.

Na našem sajtu Tabela veličina se nalazi u crvenom polju ispod ponude boja i veličina pored slike artikla. Klikom na to polje otvara se tabela.

Nadam se da Vam je ova informacija bila od koristi.Ako Vam se dopada, podelite sa prijateljima, kako biste i njima pomogli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *